Jdi na obsah Jdi na menu
 


Martin Harich dokončuje svoje debutové album :-)

16. 12. 2011

Finalista druhé soutěže Česko Slovenská SuperStar Martin Harich dokončuje svoje debutové album, které by mělo vyjít  24.10. 2011

V patek 19. srpna ukončil nahrávaní skladeb, ale přesto  ješte neví, kolik z nich se na CD objeví.

"Plánujeme minimálne jedenásť piesní. To je základ, no možno ich bude aj viac. V každom prípade, všetky skladby sú už ponahrávané, teraz sa robí master. Ja to teraz budem počúvať, napíšem si, čo sa mi páči a potom s tým prídem do štúdia," uvedl Harich v rozhovoru pro agenturu SITA.

Pro název se mladý zpěvák ješte nerozhodl. Album však s největší pravdepodobností pojmenuje podle jedné z písniček.


Martin je autorem textů i hudby

Teeneger, který pochází z Liptova, bude pod nahrávkou podepsaný jako autor textů i hudby, a to až na jednu výnjimku. Tou je prvý singl Nezvestná.

 

"Túto skladbu pre mňa napísali Grausovci, oni mi album aj produkujú. Som hrdý, že som s nimi mohol robiť a že som sa od nich mohol učiť. Oni majú pod palcom takmer celú slovenskú popmusic - Zuzanu Smatanovú, Zdenku Prednú, Tinu, Richarda Müllera. Čo sa týka Nezvestnej, bolo pre mňa zaujímavé naspievať niečo, čo som nenapísal. Musel som sa do toho najprv vžiť. Ale všetko je raz prvýkrát," uviedol Harich.



16-ročný zpěvák bude mít na svém debute jen slovenské texty. Podle jeho vlastních slov mu na tom záleželo a angličtinu odmítl.

 

"Mám síce aj nejaké anglické texty, ale na to sa ešte necítim. Vždy som chcel spievať v slovenčine," ozrejmil Harich.





Písničky měl hotové už delší  dobu

Mnoho z písniček, které se objeví na albumu, měl hotových už před soutěží a tak se nemusel s komponovaním a nahrávaním ponáhlet jako mnoho jiných zpěváků.
 

"To bolo mojou výhodou, pesničky som nemusel robiť narýchlo. Po súťaži som si z nich mohol doslova vyberať. Album mohol byť vonku už aj skôr, no nechcel som to zbytočne uponáhľať. Aj preto stále neviem, kedy vyjde. Pokiaľ to nebude všetko na sto percent, nechcem to dať medzi ľudí," povedal Harich.



Zpěvák, který se během show Česko Slovenská SuperStar prezentoval kouskami od Robbieho Williamsa, Green Day, U2, IMT Smile, Desmod či Lucie, označil svoji tvorbu jako klavírový pop-rock.

 

"Klavír je podľa mňa dokonalý nástroj a v pesničkách sa ho snažím dávať do popredia," priblížil Harich. Jeho slovenským vzorom je skupina Komajota, pre ktorú je využívanie klavíra typické. "Maťo Husovský (spevák Komajoty, pozn. SITA) je môj vzor, muzikantský i ľudský," uviedol spevák.






Klavirista Marek Masarik je nejlepší ve svojí  věkové kategorii 

Kromě sebe vyzdvihl i svého kolegu ze skupiny Musitany Hope - klaviristu Marka Masarika, který je podle něho jedním z nejlepších ve svojí věkové kategorii.

Harich v posledních týdnech intenzivně koncertuje, mnoho vystoupení má naplánovaných i na další měsíce. Samostatné turné je ale pro něho zatím v nedohlednu.
 

"Rozmýšľal som už o turné, ale je to veľmi náročné. Poznajú nás tak, že sme spievali s najlepšou kapelou, na najlepšom pódiu, boli tam kostyméri, štylisti, všetko bolo super. Ľudia to od nás teraz očakávajú, no je v podstate nemožné dať im to všetko v rámci klasických koncertov na turné," dodal na záver spevák, ktorý má tú skutočnú kariéru ešte len pred sebou.

 

314910_1992639345277_1522224820_31641532_562343000_n.jpg