Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muziku mám v krvi!!

17. 11. 2011

Martin zaujal už na prvním castingu s písničkou Som na tebe závislý od Desmod. S každým dalším kolem si pak získával stále více fanoušků a nyní už se řadí mezi největší adepty na celkové vítězství v soutěži!

Rozhovor z webu Bravo.cz

BRAVO.CZ: Ahoj Martine! Kdo tě do soutěže přihlásil a za jakých okolností to bylo?
Martin Harich:
Do SuperStar jsem se přihlásil sám. Dlouho jsem váhal a radil jsem se dost s rodiči, se sestrou i s kamarádem z kapely, Marekem Masarikem. Nakonec jsem se přihlásil na casting do Košic. Neměl jsem to v úmyslu, protože těsně předtím jsme měli vystupovat v televizi, v jiném programu. Ten ale nakonec nevyšel ...

 

BRAVO.CZ: Vystupoval jsi už dříve, viď? Můžeš našim čtenářům prozradit, kdy jsi s hudbou začal, kdo tě k ní přivedl a co vše už jsi měl před SuperStar za sebou?
Martin Harich:
S hudbou jsem začal ještě jako malý. Zajímaly mě zejména věci, které vydávaly zvuk. Hlavně pokličky, hrnce, pánve a tak dále. Vážněji mě hudba chytla, když mi bylo asi deset let. Vždy jsme měli doma nějaké hudební nástroje, protože můj táta je aktivním muzikantem. Také dědeček hrával na bicí a harmoniku, teta vystudovala církevní hudbu na VŠMU. Hudbu tedy máme takříkajíc v krvi. Můj pokoj v podkroví se postupem času měnil ve zkušebnu. Cvičím tam na bicí, kytaru, zpívám, píšu texty, skládám hudbu a zkouším se svojí kapelou Musitany Hope. Před SuperStar jsme vystupovali na školních plesech a koncertech. V televizi jsme vystupovali v programu Minitalent show. Tam jsme se potkali s Mariánem Čekovským, kterého si moc vážím jako hudebníka i člověka. Právě toto setkání mě posunulo dál. Několikrát jsme hráli s tátovou kapelou na akcích. Nejlepší byly letní, na velkých jevištích. Na těch se cítím jako ryba ve vodě. Také jsem s tátou hrál dvakrát v Paříži pro krajany ze Slovenska a Čech. Už několik let navštěvuji Základní uměleckou školu, obor zpěv a bicí.

 

BRAVO.CZ: Zpíval jsi už v pěti živých přenosech. Které z těchto vystoupení se ti podle tvého názoru nejvíce povedlo? Který večer sis nejvíce užil?
Martin Harich:
Nejvíc jsem se těšil na písničku od skupiny Desmod, ale můj výkon trochu ovlivnila nemoc. Asi nejvíc se mi podařila píseň She's the one od Robbie Williamse. Nejvíc jsem si pak užil poslední kolo, kdy jsem zpíval song od kapely IMT Smile. To jsem také hrál sám na kytaru. Cítím se tak nejlépe, protože když jí nemám, nevím co s rukama. :)

 

BRAVO.CZ: Co zatím považuješ za svůj největší zážitek během soutěže Česko Slovenská SuperStar?
Martin Harich:
Možná největším zážitkem pro mě bylo nahrávání hymny Superstar u Grasovců ve studiu v Bratislavě. Super pocit je také hrát s tak skvělými muzikanty, jakými jsou Jimmy Cimbala nebo Števo Bugala. Navíc jsem tu potkal množství skvělých zpěváků, kteří se stali mými kamarády.

 

BRAVO.CZ: Pokud by sis mohl vybrat někoho ze svých finálových nebo semifinálových kolegů a natočit s ním duet, kdo by to byl?
Martin Harich:
Z kluků by to byl asi Noah a z holek Gabriela Gunčíková.

 

BRAVO.CZ: Jaké jsou tvé další záliby kromě hudby?
Martin Harich:
Žádné (smích). Ne, sportům moc neublížím :). Mám ale rád hory. Liptovský Mikuláš, odkud pocházím, leží v Liptovské kotlině, kterou obklopují Západní a Nízké Tatry, Roháče a nedaleko jsou i Vysoké Tatry. To jsou skvělé podmínky pro vysokohorskou turistiku. Byl jsem už skoro na všech kopcích, na které dohlédnu z okna svého pokoje. Je to skvělý pocit vystoupat na vrchol obrovského kopce, který je někdy i ve výšce 2000 metrů n.m. Tam člověk zjistí, jak silná příroda je a jak moc je proti ní člověk maličký.

 

 

ÁÁÁ ještě jeden malinký rozhovor :

 

 

183903_154467754611247_154447024613320_333620_6851209_n.jpg